IZVAJANJE IZREDNEGA ŠTUDIJA
KAKO SE IZVAJA IZREDNI ŠTUDIJ, STATUS IN POSEBNOSTI
KAKO SE IZVAJA IZREDNI ŠTUDIJ, STATUS IN POSEBNOSTI
POSEBNOST – PRIČETEK ŠTUDIJA MED LETOM
Ena od posebnosti šole je tudi ta, da omogoča pričetek študiranja že med letom. To omogoča kandidatom, da ne izgubljajo dragocenega časa in ne čakajo na začetek študijskega leta, to je do 1. 10. Pričetek študiranja je možen že s 1. 2. ali 1. 6. V tem obdobju kandidat nima statusa študenta; kandidat status študenta dobi s pričetkom študijskega leta, to je s 1. 10. Ob vpisu 1. 10. kandidat uveljavlja priznanje pred 1. 10. opravljenih izpitov.
KAJ NAS LOČI OD VSEH DRUGIH?
Študij na Šoli za risanje in slikanje odlikujejo številne posebnosti. So odraz vpeljav premišljenih odločitev o originalni obliki, vsebini in načinu študija.
SPLOŠNO O ZAVODU IN ŠTUDIJU, KAKO SE IZVAJA IZREDNI ŠTUDIJ
8-semestrskim dodiplomskim študij

Smo edina slovenska in evropska visoka šola z 8-semestrskim dodiplomskim študijem. V ustvarjalni slikarski študijski proces so vpeti tudi predavatelji teoretskih predmetov, kar je nedvomno večja posebnost. Predmetnik je naše lastno delo, prav tako so izvirne strokovne vsebine predmetov. Visokošolski kader je visokošolsko habilitiran, vsi predavatelji so tudi aktivni ustvarjalci na umetniškem oziroma strokovnem področju.

Vpisno proceduro smo maksimalno poenostavili, kandidatom pa omogočili, da se vpišejo kadarkoli prek leta; ne poznamo zgornje starostne meje za vpis in ne izvajamo sprejemnega izpita. Imamo najprijaznejšo šolnino, ki je resnično brez konkurence, saj je do polovice nižja od šolnin sorodnih študijev.

Izredni študij je izredno domišljeno organiziran in primeren tudi za zaposlene, študente, ki študirajo vzporedno in tiste, ki ne bivajo v Ljubljani. Imamo velik nabor ob-študijskih dejavnosti. “Izbrana poglavja iz … ” se imenuje sklop predavanj, kjer predstavljamo različne izbrane vsebine, ki nadgrajujejo študijski program.

Spoštovani obiskovalci, zaradi izrednih razmer (Covid 19) študij poteka malo drugače kot sicer; za vse informacije nam pišite na arthouse2012@gmail.com, odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
error: Alert: Content is protected !!